Eugenia Victoria

Activiteiten Eugenia Victora – wat kan je doen in de buurt?

Playa del Inglés staat voornamelijk bekend om zijn mooie strand(activiteiten), de vele hotels en winkels en vele horecagelegenheden. Voor zon- en strandliefhebbers zit je hier helemaal goed. Een aantal leuke excursies die je op Gran Canaria ondernemen zijn de volgende:

Zeilen langs de Zuidwestkust van Gran Canaria

Altijd al een keer willen leren zeilen? Dit is je kans! Bij verschillende hotels in Playa del Inglés kun je opgehaald worden om aan boord te gaan van een Turks zeilschip. Je zeilt hiermee langs de Zuidwestkust van Gran Canaria. Je ziet prachtige verbogen grotten, woeste kliffen en mooie witte stranden. Een gids zal je meer over deze schatten van het eiland vertellen. Het water is helderblauw en je kunt nog nét niet de bodem zien. De boottocht duurt ongeveer vier uur lang, maar je kunt er heerlijk genieten van de lunch en de lokale wijn die je aangeboden krijgt. Drankjes kun je onbeperkt tijdens deze tocht drinken. De prijzen zijn vanaf € 69,-.

Shoppen, shoppen en nog eens shoppen

Houd je van winkelen? Playa del Inglés kent een aantal winkelcentra en één daarvan is Yumbo. Yumbo is een enorm grote winkelcentrum met wel vier verdiepingen vol met allerlei winkeltjes. Je hebt er veel souvenirwinkeltjes, maar je kunt er ook goed terecht om sieraden, cosmetica of kleding te kopen. Ben je het winkelen even zat? Kom dan bij in één van de vele pubs of restaurants die het winkelcentrum kent. Met de taxi kun je hier goedkoop komen. Vraag bij de informatiebalie van Eugenia Victoria even of zij een taxi kunnen regelen of hoe je er anders kunt komen.

De duinen van Maspalomas

Waan je in de Sahara door naar de woestijnachtige duinen van Maspalomas te gaan. Deze mooie duinen, dichtbij het strand, zijn een trekpleister als je in hotel Eugenia Victoria verblijft. Deze duinen liggen tussen Playa del Inglés en het plaatsje Maspalomas in. Je loopt er zo naartoe via de boulevard van Playa del Inglés. Je kunt er een tour boeken, maar je kunt er ook zelf een leuke strandwandeling maken. Als je honger krijgt kun je naar de vele horecagelegenheden in de buurt gaan. Wel een tip: In bepaalde seizoenen is de wind harder en kun je last krijgen van stuivend zand.

Heilige bezienswaardigheid in Playa del Inglés

In Playa del Inglés heb je een zeer bijzondere kerk, Templo Ecuménico genaamd. Alleen al vanwege de vorm van de kerk wil je eigenlijk al naar binnen. Er hangt een serene stilte waar je je helemaal terug kunt trekken of tot rust kan komen. Je hebt er prachtige glas-in-lood ramen en als je wilt kun je een kaarsje aansteken. De buitenkant is echter wel meer bijzonder dan de binnenkant van de kerk. Als je wilt kun je er een mis bijwonen, deze worden ook af en toe in het Nederlands gegeven.

Watersporten op de het strand van Playa del Inglés

In de buurt van hotel Eugenia Victoria kun je op het strand van Playa del Inglés meerdere watersporten doen. Dit is echter wel tegen betaling. Je kunt waterskiën of je kunt zelf een jetski huren. Ben je meer van het (kite)surfen? Dat is hier ook mogelijk. In het hotel zelf kun je vragen waar je eventueel surfspullen kunt huren en hoeveel dit ongeveer zal kosten. Ga lekker snorkelen of scubaduiken. Deze vakantiebestemming biedt je meerdere mogelijkheden aan om de zee te verkennen. Onder de link Omgeving kun je meer lezen over uitstapjes in Gran Canaria.

0

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 706 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen