Eugenia Victoria

Weer & Klimaat in de buurt van Eugenia Victoria

Het weer

Bekijk hieronder het weer voor de aankomende 7 dagen.

MASPALOMAS WEATHER

Bron: Forecast7

Het klimaat bij Eugenia Victoria

Het milde klimaat heeft het eiland Gran Canaria te danken aan de passaatwind (zeer bestendige Oostelijke wind), de golfstroom en haar gunstige ligging. De gemiddelde temperaturen blijven gedurende het jaar redelijk constant en variëren van 26 ºC tot 28 ºC in de zomer en van 22 ºC tot 24 ºC in de wintermaanden. Dit maakt dat het Spaanse eiland in de top 10 van drukbezochte vakantiebestemmingen thuishoort.

Dit is weer anders dan het vaste land van Spanje waar het in de winter veel kouder wordt en in de zomers meer broeierig warm. De Canarische Eilanden liggen dichtbij Afrika en kennen daardoor dezelfde soort temperaturen. Door de zeestroom blijven de temperaturen aangenaam en wordt het nooit te heet. Vooral in de wintermaanden trekken veel Nederlanders deze kant op, omdat het weer vaak op de lente lijkt. En dit is allemaal in korte tijd te bereiken van de rest van Europa!

Als kers op de taart zie je sneeuw op de hoogste bergtoppen, terwijl je aan de kust heerlijk kunt genieten van de warme zon. De Canarische eilanden zijn dan ook voor veel mensen een populaire vakantiebestemming.

Playa del Inglés is ook zo’n vakantiebestemming. Deze kustplaats kent vooral warme zomers met een fris zeewindje en zachte winters. Er valt hier nauwelijks regen en in de zomer kent de plaats wel 9 uur zonuren per dag. Dit maakt het ideaal voor vakantiebestemming omdat je gedurende het hele jaar hier terecht kunt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over kou en enorme regenval.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 706 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen