Eugenia Victoria

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Eugenia Victoria

Jaarlijks wordt een lijst gemaakt van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Jaarlijks eindigt Spanje daarbij in de top 4. Dat is onder meer te danken aan de Canarische Eilanden. De verschillende Canarische Eilanden kunnen op onwijs veel Nederlandse toeristen rekenen. Dat komt deels door het heerlijke klimaat, maar ook deels door de vele hotels die op bijvoorbeeld Gran Canaria en Lanzarote te vinden zijn.

Heb je besloten om naar Gran Canaria te gaan? Dan heb je al een eerste verstandige keuze gemaakt. Op dit eiland is het namelijk het gehele jaar door heerlijk vertoeven. Sommige Nederlanders kiezen er daarom ook voor om op Gran Canaria te overwinteren of om op winterzonvakantie naar Gran Canaria te gaan.

Als je naar Gran Canaria gaat, is het absoluut aan te raden om een verblijf in Hotel Eugenia Victoria te boeken. Waarom dat aan te raden is? Eén van de redenen daarvoor is terug te vinden in de geweldige ligging en de verschillende bezienswaardigheden in de (nabije) omgeving. In dit artikel vind je meer informatie over de leukste bezienswaardigheden in de buurt van Eugenia Victoria. Lees het artikel op je gemakje door en laat jouw vakantie op Gran Canaria nóg leuker worden!

De ligging van Eugenia Victoria

Laten we allereerst even aftrappen met het bespreken van de ligging van het Hotel Bull Eugenia Victoria & Spa. Dit hotel ligt in het gezellige plaatsje Playa Del Inglés. In dit plaatsje is voldoende te zien, te beleven en toen; daarover lees je absoluut meer in dit artikel.

Tegelijkertijd ligt het hotel ook op korte afstand van het strand. Met de benenwagen ben je binnen 13 minuten bij het strand; dit is bovendien één van de mooiste stranden die je op Gran Canaria kunt vinden. Mocht je liever niet met de benenwagen gaan, kan je ook gebruik maken van de gratis shuttle van het hotel. Dankzij die shuttle sta je binnen enkele minuten op het strand.

Het is echter een verkeerde aanname als je denkt dat Playa Del Inglés uit alleen maar strand bestaat. In het plaatsje zelf, maar ook in de nabije omgeving zijn namelijk ook nog allerlei andere bezienswaardigheden te vinden. De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Hotel Eugenia Victoria vind je hieronder.

Teror

Volgens de kenners van Gran Canaria is Teror het mooiste plaatsje op het eiland. Teror ligt op 60 kilometer afstand van Playa Del Inglés, maar is desondanks de moeite meer dan waard. Huur een auto, vertrek in de vroege ochtend naar Teror en geniet van dit prachtige plaatsje. In het plaatjes vind je onder meer een groot beeld van Maria en andere verwijzingen naar dit bedevaartsoord. Vroeger was het één van de belangrijkste bedevaartsoorden op Gran Canaria; de verwijzingen naar de geschiedenis zijn nog duidelijk terug te zien.

Mocht je graag een bezoekje aan Teror willen brengen, is het aan te raden om dit te combineren met andere bezienswaardigheden in de buurt. Zo kan je een bezoek aan Teror combineren met een bezoek aan Las Palmas; de hoofdstad van Gran Canaria.

Paseo Costa Canaria

Vind je het leuk om over een boulevard te slenteren? Vind je het daarbij leuk om verschillende winkeltjes te bekijken en om te lunchen/dineren met uitzicht over de zee? Dan ben je bij de boulevard Paseo Costa Canaria absoluut aan het juiste adres. Dit is de bekende boulevard van Playa Del Inglés en is eigenlijk dé plek waar alles plaatsvindt. Ongeacht wat het tijdstip van de dag is, vind je op en rondom deze boulevard onwijs veel animatie. Je kunt heerlijk over de boulevard slenteren, je kunt op één van de vele terrasjes plaatsnemen en/of je kunt naar hartenlust shoppen in de vele winkeltjes.

Heb je de hele dag rond de zwembaden van Hotel Eugenia Victoria gehangen? Dan is een bezoek aan deze boulevard zeker de moeite waard; de boulevard bevindt zich bovendien op slechts 1,2 kilometer van het hotel. Je kunt dus lopend naar de boulevard toe, lekker over de boulevard slenteren en weer terug naar het hotel lopen. Bijkomend voordeel; je hebt ook nog je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging achter de rug!

Palmitos Park & Cocodrilo Park

Vlakbij het hotel, op slechts 13 kilometer afstand, is de grootste dierentuin van Gran Canaria te vinden. Palmitos Park, zoals de naam van het dierentuin luidt, herbergt allerlei verschillende soorten dieren. Zo vind je er allerlei soorten apen, vogels, dolfijnen en reptielen. Behalve al deze dieren vind je ook nog bijzondere planten in de dierentuin terug. Zo kan je onder meer cactussen van maar liefst 4 meter hoogte aanschouwen; een indrukwekkend gezicht om eens te zien.

Ben je niet zo’n fan van een dierentuin? Ben je meer fan van krokodillen? Dan kan je het beste naar Cocodrilo Park afreizen. Dit krokodillenpark bevindt zich op 26 kilometer afstand en is óók de moeite waard. In dit park vind je ruim 300 krokodillen. Dat is echter niet alles. Sinds enige tijd zijn in dit park ook andere dieren te zien, waaronder Bengaalse tijgers, papegaaien en chimpansees.

Las Palmas

Eerder in dit artikel hebben we de naam van de hoofdstad van Gran Canaria al laten vallen. Las Palmas ligt aan de andere kant van het eiland, maar is wel de moeite waard. Mocht je naar Las Palmas af willen reizen, kan je met de bus gaan, maar je kunt ook een auto huren. Als je met de auto gaat, moet je rekening houden met een tocht van ongeveer 40 minuten. Deze tocht gaat echter grotendeels langs de kust, waardoor je tijdens de autorit van een prachtig uitzicht geniet.

In Las Palmas kan je vervolgens allerlei verschillende dingen doen. Je kunt een rondreis met een boot maken, een rondreis met een open bus maken of je kunt jezelf vermaken. Door de aanwezigheid van de stranden, de vele winkeltjes, de vele restaurantjes en de vele musea kan je de dag prima vullen. In onze ogen is het zeker de moeite waard om naar Las Palmas te gaan voor een dagje of een dagdeel. Mocht je toch in Las Palmas zijn, kan je ook direct de tocht naar Teror maken. Vanaf Las Palmas is dit immers slechts 19 kilometer rijden.

Sioux City

Dit artikel met de leukste bezienswaardigheden in de buurt van het Hotel Bull Eugenia Victoria & Spa sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met het themapark Sioux City. Dit themapark bevindt zich op slechts vijftien minuten van het hotel en is het bezoeken meer dan waard. In dit themapark is namelijk het Amerikaanse Wilde Westen tot in detail nagemaakt. Loop door het park heen, ontmoet oude helden uit het Wilde Westen en geniet ondertussen van de bijbehorende muziek.

Een bezoek aan dit themapark is met name aan te raden voor gezinnen. Ook is het voor gezinnen aan te raden om naar Aqualand Maspalomas te gaan. Dit waterpark bevindt zich op slechts 8 minuten afstand van Hotel Eugenia Victoria en is het bezoeken ook meer dan waard. Met een oppervlakte van 130.000 vierkante meter is dit het grootste waterpark van heel Gran Canaria. Allerlei soorten glijbanen, zwembaden en overige attracties zijn in dit waterpark in groten getale te vinden. Veel plezier!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 706 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen